2012.05.02. | pumpa | Szólj hozzá! | divat pályázat

AZ ÉV KORTÁRS RETIKÜLJE PÁLYÁZAT 2012.

Kortars_Retikul_Palyazat_Logo.jpg

A Muzsikus Rádió pártolja és támogatja a fiatal tehetségeket a zenében és más művészeti ágakban egyaránt! A Muzsikus Rádió Kortárs Retikül című műsora pályázatot ír ki design tervezés területén! Tervezz meg egy Összművészeti Kortárs Retikült, Design Pályázat! Retikül, amiben egyesülnek a különböző művészeti ágak!

Mert egy Kortárs Retikülbe, minden belefér, ami művészet! – festészet, zene, irodalom, design, divat.

Az ÉV KORTÁRS RETIKÜLJE 2012!

Hagyomány teremtő céllal és a fiatal tehetségek megmutatkozási lehetőségének felkarolásával jött létre a Kortárs Retikül Design Pályázat.

A Muzsikus Rádió céljaival egybevágó a tehetségek megmutatkozásának teret adó felületek létrhozása a Kortárs Rertikül rádióműsor küldetése is. Hiszen a műsorban minden hónapban egy különleges tehetséggel rendelkező fiatalnak adunk lehetőséget bemutatkozni.

A Kortárs Retikül Design pályázat célja kettős, - két kategóriában került meghirdetésre: profi és amatőr.

Keressük azt a profi tervezőt, aki a legjobbak között is a legjobb, Segítjük elindítani karrierjét, a kezdeti lépéseknél a divat, a design és a média területén tapasztalt emberek fogják támogatni. Keressük azt az amatőr designert, akiben rejtett tehetség és veleszületett érzék van a tervezés és divat irányába, és hogy megmutathassa önmagát!

Célunk és a zsűri tagjainak célja közös, tehetségek felkutatása és új értékek teremtése egy Összművészeti Kortárs Retikülben.

PÁLYÁZATI LEÍRÁS – AZ ÉV KORTÁRS RETIKÜLJE PÁLYÁZAT

A Muzsikus Rádió pártolja és támogatja a fiatal tehetségeket a zenében és más művészeti ágakban egyaránt! A Muzsikus Rádió Kortárs Retikül című műsora pályázatot ír ki design tervezés területén!


A Kortárs Retikül rádióműsor  két kategóriában ír ki pályázatot - profi és amatőr  - tervezők számára.


Tervezz meg egy Összművészeti Kortárs Retikült!

AZ ÉV KORTÁRS RETIKÜLJE


Pályázat:

A pályázatra várunk minden profi és amatőr tervezőt, olyan kiforrott retikülök tervével, - majd a döntőbe, pedig a bekerültek modelljével -, amelyekben egyesülnek a különböző művészeti ágak, mert egy Kortárs Retikülbe, minden belefér, ami művészet! – festészet, zene, irodalom, design, divat.

 

A pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázaton részt vehet az a 18 év fölötti személy, aki Magyarországon él. A pályázati anyagon jelölni kell, hogy profi, vagy amatőr kategóriában pályázik az alkotó.

Profinak számít, aki valamely magyarországi / külföldi művészeti oktatási intézménynek hallgatója volt, vagy bármilyen tervezői előképzettséggel rendelkezik. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. (Vagyis nem egy meglévő retikül átalakítása, dekorálása a feladat, hanem egy teljesen új megalkotása) E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.
Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.

 

A pályázat menete:  A pályázat több lépcsőből áll!

 

I.PÁLYÁZÁS:

 
Design tervek beküldése - e-mailben.

A zsűri tagjai kiválasztják a pályázók közül, azt a  10-10 pályamunkát, melyek bekerülnek a döntőbe!

 

II. TOVÁBBJUTÓK:


A designtervek alapján elkészítik a végleges pályamunkát, a Kortárs Retikült!

 

III. DÖNTÉS, NYERTESEK:


Az elkészült Retikülök és a hozzá tartozó tervek kiállításra kerülnek, ahol a szakmai zsűri közönség előtt kihirdeti a győzteseket és a közönségdíjas pályázót minden kategóriában!

Beküldendő anyagok: A pályamunkák kizárólag e-mailben küldhetőek be a pályázatra!

 

Melynek a következőket kell tartalmaznia:

1,  a retikülök látványterveit jpg, vagy pdf formátumban 

2, egy darab A4-es oldalnyi leírást, pdf formátumban a retikülről (anyaghasználat, gyártási technika, méret stb..)

3, rövid(!) önéletrajz pdf formátumban, maximum A4 terjedelemben, mely tartalmazza a következő  információkat: név, elérhetőség, intézmény, ahol a pályázó tanult, szakterület stb.. Ezenkívül olyan hasznos információk szerepeljenek benne, melyek a pályázat elbírálását segítik. FONTOS a KATEGÓRIA megjelölése!

 

Beküldési e-mail cím: retikulpalyazat@gmail.com

 

Kérjük, egy pályázó egyetlen emailt küldjön, abban mellékelve a kért dokumentumokat. Amennyiben túl nagy a mérete a küldendő anyagoknak, használja a mamutmail szolgáltatást, köszönjük.

 

A pályázatra való jelentkezés és anyagok beérkezési határideje:      2012. július 5. éjfél.

A Döntőbe továbbjutó 20 pályázót telefonon értesítjük 2012. július 13-áig.

Az első forduló utána döntősök egy találkozó keretében megismerkednek a Zsűri tagjaival és a Kortárs Retikülök Kiállításának helyszínével.


A továbbjutott pályázók feladata:


2012. szeptember 30-ig kell elkészíteniük a Kortárs Retikülöket a beadott pályamunkatervek alapján!

A Retikülöknek teljes mértékben meg kell egyezni a tervvel.

Továbbá a beadott pályamunkaterveket (rajzokat) maximum 3 db A3-as méretben kell elkészíteni, üveglap alá befoglalni!

 

Kortárs Retikül méretbeli kikötés nincs,  szem előtt kell tartani a hordhatóságot!


EREDMÉNY HIRDETÉS: 2012. október 16. kiállítással egybekötött ünnepélyes eredmény hirdetés. AZ ÉV KORTÁRS RETIKÜLJE!

 
Díjazás Kategóriánként:

1-1 első helyezett

1-1 közönség díjazott

külön díjas

 

DÍJAK:

Első helyezettek:

A Sentiments divatmárka Four Season-ban található excluzív üzletében bemutatkozási lehetőség, és együttműködés a Sentiments márka tervezőjével Joó Beatrix divattervezővel.  Az www.elitemagazin.hu oldalon egy teljes portré interjú.

A Muzsikus Rádió, Kortárs Retikül műsorában egy portré interjú.

 

MEGJELENÉSEK:

A döntőbe bejutott pályázók anyagai megtekinthetőek a Kortárs Retikül Pályázat oldalán továbbá a Kortárs Retikül Pályázat facebook oldalán!

A közönség díjasok a facebook-on gyűjtött LIKE-ok alapján kerülnek majd kihirdetésre!


A pályázatból való kizárás okai:

- ha a pályázó valótlan adatot állít magáról képzettségét illetően

- ha a beadott pályamunkaterv nem egyezik az elkészült Kortárs Retiküllel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr704484134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása