2012.05.03. | pumpa | Szólj hozzá! | design beton projekt építészet cég

MEGALAKULT AZ IVANKA FACTORY ZRT.

ivanka_factory.jpg

2012. decemberben megalakult az IVANKA Factory Zrt. A tíz éve működő luxusbeton manufaktúra korábban két kisvállalkozásban, az IR-COMP Bt-ben és az IVANKA Concrete Kft-ben végezte design beton tervező és gyártó tevékenységét. A Zrt. megalapításával az IVANKA szervezete egyránt alkalmassá vált egy erős pénzügyi befektető bevonására, valamint egy nemzetközi lábakon álló szakmai tanácsadó testület - Advisory Board -  létrehozására. Ivánka Katalin és Ivánka András alapítók célja az új céggel a korábbi manufakturális és egyedi sorozatú gyártásról az átállás az üzemszerű sorozatgyártás beindítására.

A korábban családi vállalkozásban működő, és hazai piacvezető luxusbeton cég komoly nemzetközi expanzióban van, melynek része, hogy 2011. szeptemberében - első kapszulakollekciójával -sikeresen mutatta be Londonban Fashion divízióját, továbbá egyik fő olasz partnere, a 14ORA ITALAIANA 2012. januárban elindította a nemzetközi forgalmazását a CEMENTO14 névre keresztelt közös fejlesztésű külső homlokzati, belső falburkolat és padló dekorációs betonnak. Az olasz disztribútor által nemzetközileg forgalmazott panel termék hatékonyan egészíti ki a korábban is nagyszériában eladott FLASTER Tiles termékcsaládot. Utóbbi első kiemelt célpiaca az Egyesült Királyság volt, ahol olyan nagy presztízsű projektekbe került betervezésre, mint a Liberty London többszáz éves nagyáruház, vagy éppen az új olimpiai helyszíneken megnyitott Ganapati étterem, Cow Sratford és Geronimo Inns. A tradícionális motívumvilágból építkező burkolathoz az IVANKA kortárs anyaghasználatot és progresszív konfigurációkat társít, melynek eredményeként a termék mindössze kétféle sorozatgyártott eleméből egyedi felületek jönnek létre. Az olasz és brit megrendelések teljesítése mellett az IVANKA sikerrel szállít disztribúciós hálózatán kersztül valamint közvetlenül egyaránt a világ számos pontjára Hong Kong-tól Malajzián át egészen Ausztráliáig.
 
Korábban, a családi Bt.-t követően az  IVANKA Concrete Kft. létrehozását a növekvő keresletből származó méretnövekmény, a szakmai díjak, elismerések szaporodásával és tudatos kommunikáció következményeként kialakuló presztízs, és az export egyre növekvő aránya igényelte. A vállalat fejlődésének harmadik állomása, a most frissen megalapításra került IVANKA Factory Zrt., elsősorban azt a célt szolgálta, hogy minél könnyebben lehessen bővíteni a vállalatot, azaz tőkét bevonni és kielégíteni a rohamosan növekvő keresletet.
 
Ivánka Katalin a cég alapítója elmondta, hogy „A külföldön elért sikerek megerősítik a cég azon célkitőzését, hogy a nemzetközi piacon meghatározó, befolyásos és erős identitású márkát építsen, és öt éven belül Európa vezető design beton vállalatává váljon „
Ivánka András a cég másik alapítója kifejtette, hogy „A sorozatgyártás beindítását a korábban egyedileg gyártott termékek iránt megnövekedett nemzetközi kereslet indukálta. Ebben nagy szerepet játszik a hazai innováció és egyedi anyaghasználat, amelyet immár nemzetközileg is keresnek és a gazdasági recesszió ellenére növekszik iránta az igény...”
 
A cég teljes, bővített sorozatgyártó kapacitását egy új budapesti telephelyen, a 16. kerületi Újszász utcai gyártóbázison valósítja meg, ahol a 3600 m2-es alapterületen a gyártóhely mellett új értékesítési és irodatér szolgálja majd a vevői igényket és a dolgozókat, mint motivált közösséget. A kisebb alapterületű 13. kerület Bulcsú utcai Bemutatóterem és Stúdió a belvárosban továbbra is fennmarad a mellette működő workshop laborral és manufaktúrával az egyedi gyártások és a belvárosban mozgó ügyfelek hatékony kiszolgálására.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr744486216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása