2012.06.01. | pumpa | Szólj hozzá! | design pályázat

986 pályázó csapat a Nemzetközi VELUX-díjra

velux.jpg

 

Május elejéig küldhették be pályaműveiket az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX-díj 2012-es pályázatára, melyet 2004 óta kétévente hirdet meg a VELUX Cégcsoport. A téma állandó, mely „a jövő fényforrása”. Összesen 986 munka érkezett be 59 országból. Az eredményhirdetés ősszel lesz a portugáliai Portóban.

A VELUX Cégcsoport Nemzetközi VELUX-díj (International VELUX Award) kezdeményezése 2004-ben debütált. A díj célja az építészhallgatók ösztönzése a természetes fény sokrétű építészeti alkalmazására és új lehetőségek felkutatására. A pályázat összdíja 30 000 euró, melyből diákok és tanáraik egyaránt részesülnek.

 

„Örömmel látjuk az elsöprő érdeklődést a természetes fény alkalmazása iránt az építészetben. A beérkező pályamunkák száma és a résztvevő felsőoktatási intézmények száma is évről-évre növekszik. Jó látni, hogy az általunk képviselt eszme sok fiatalt foglalkoztat, és gondolataikat megosztják velünk a pályázat keretein belül. Nagyon szurkolunk a magyar diákoknak, hiszen az elmúlt évek során is sok hazai siker született a nemzetközi megmérettetésen!” – nyilatkozta Tornóczky Mónika, a VELUX Magyarország Kft. építésze.

 

A beérkezett pályaműveket nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el, tagjai között olyan neves személyekkel, mint Alvaro Siza, portugál építész; Brigitte Shim, kanadai tervező és építész; Peter Stutchbury, ausztrál építész. A szakemberek júniusban, Koppenhágában ülnek össze döntéshozatalra. Várhatóan az első három helyezett pályamű mellett nyolc-tíz dicséretben részesülő alkotás is kihirdetésre kerül 2012 októberében a portugáliai díjátadó eseményen, Portóban.

 

„A természetes fény nagyon gazdag, meghatározó eleme az építészetnek. Kíváncsian várom, hogy lássam, a Nemzetközi VELUX-díjra beküldött hallgatói pályázatok hogyan dolgozták fel a fény és az építészet kapcsolatának témáját. Érdeklődéssel figyelem, milyen kutatások születnek a természetes fény felhasználási lehetőségeiről. Nem kliséket vagy öncélú elképzeléseket várok, hanem eredeti gondolatokat és megvalósítható megoldásokat.” – mondta Alvaro Siza, portugál építész.


A benyújtott projektek száma az első Nemzetközi VELUX-díj óta folyamatosan növekszik: 2004-ben 258 pályamű érkezett be, 2010-ben 673, 2012-ben pedig már 986.

 

A magyar diákok már két alkalommal is sikert arattak a pályázat történetében. 2004-ben Bujdosó Ildikó és Attila közös munkája kapott elismerést, míg 2008-ban Kántor Lilla és Hajdú Anikó „Fénycsapdák” című pályaműve részesült a Hani Rashid által vezetett zsűri dicséretében.

 

További információk az iva.velux.com és a www.facebook.com/Internationalveluxaward oldalon találhatóak.

 

A VELUX Magyarország Kft.-ről

 

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

 

A VELUX Cégcsoportról

 

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.

___________________________________________________________________________________________

További információk:

Klinger Bernadett

klinger.bernadett@flowpr.hu

06/20-779-7001

Skype: klingerbernadett.flowpr

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr374559189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása