2012.06.01. | pumpa | Szólj hozzá! | fotó fesztivál program képzőművészet

Wallpeople - Szétragasztjuk a Deák teret

wallpeople.jpg

VILÁGSZERTE TÖBB MINT 30 VÁROS LAKÓI FOGNAK ÖSSZE, HOGY JÚNIUS 9-ÉN EGYÜTTES ERŐVEL LÉTREHOZZANAK EGY HATALMAS, SZABADTÉRI, POP-UP ÖTLETFALAT! Budapest immáron harmadik éve vesz részt a nemzetközi kezdeményesben, amelynek fő célja, hogy teret biztosítson az önkifejezésnek. A LeCool Budapest és a We Love Budapest szervezésében, az Akvárium Klub támogatásával.

A Wallpeople idei mottója: ’Express yourself’-’Fejezd ki Önmagad!

2012. június 9-én, világszerte 32 város lakói gyűlnek össze egyetlen cél érdekében, hogy végre szabadon kifejezhessék érzéseiket, gondolataikat, önmagukat. Egyetlen napra bárki a részese, vagy éppen megfigyelője lehet ennek a különleges és nagyszerű eseménynek. Gyere el Te is, és állítsd ki a munkáidat a pop-up galériában!

Mesét írni, filmet forgatni, rajzolni, fényképezni… Rengeteg módja van érzéseink, gondolataink kifejezésének. Mi most azt szeretnénk, ha ezeket az alkotásokat elhoznád, és megmutatnád nekünk is, másoknak is. Eddig csupán fényképeket kértünk Tőletek, idén viszont bárminemű munkátokra nagyon kíváncsiak vagyunk. Egy a lényeg, olyan alkotásokat hozzatok, amelyeket Blu tack segítségével tudunk a falhoz rögzíteni!
Mindemellett, szeretnénk a még kevésbé ismert, tehetséges művészeknek is lehetőséget biztosítani a nagy közönség előtt való megjelenésre, illetve az egymással való megismerkedésre.

Mi is az Wallpeople?A Wallepeople egy barcelonai gyökerekkel rendelkező, városok és lakóik összefogásán alapuló művészeti kezdeményezés, amely összehozza az embereket. Egy adott időpontban, egy adott helyen, egy órára, bárki a szabadtéri, pop-up galéria kiállítója lehet!

2010 Áprilisában szerveztük meg az első Wallpeople eseményt, akkor kifejezetten a fotográfiára koncentrálva. 10 város és közel 1500 résztvevő csatlakozott az első kezdeményezéshez, több mint 5000 fotót összegyűjtve. 2011-ben a cél az volt, hogy a “Boldogság Falát” hozzuk létre, így ebben az évben arra kértünk mindenkit, hogy olyan képeket hozzanak, amely ezt a nagyszerű érzést fejezi ki. A széleskörű kommunikációnak, és a közösségi oldalaknak hála, tavaly a városok és a résztvevők száma is a duplájára nőtt.

Idén, 2012-ben, már több mint 30 város csatlakozott a Wallpeople-höz, köztük néhány újonc Észak-Amerikából és Ázsiából. A Wallpeople – Express Yourself idei résztvevői: Barcelona, Lleida, Madrid, Valencia, Málaga,León, Bilbao, Palma de Mallorca, Lisbon, Porto, Róma, Budapest, Berlin, Bratislava, Varsovia, Isztanbul,Bangkok, Kuala Lumpur, New York, Miami, Toronto, San Juan de Puerto Rico, Santiago de Chile,Buenos Aires, México City, Monterrey, Guayaquil, Panamá, Caracas, Lima, Bogotá and Rio.

WALLPEOPLE 2012: ’EXPRESS YOURSELF’ – ’Fejezd ki Önmagad’

Mikor? : 2012. június 9. 17.00

Hol? : Akvárium Klub, bejárat melletti üvegfal

Hogyan vehetsz részt a Wallpeople 2012-es, „Fejezd ki Önmagad!” eseményén?

2012. június 9-én, szombaton gyere el az Akvárium alsó üvegfalához, a megfelelő időben, és hozz magaddal egy általad alkotott képet, festményt, rajzot, bármilyen alkotást.

Minden típusú munkát szívesen látunk: rajz, festmény, illusztráció, fénykép, kollázs, képregény, képeslap, origami, post-it, vers…

Figyelem! Csak olyan munkákat tudunk elfogadni, amik kifüggeszthetők, és nem nagyobbak, mint 1 x 1 méter!

Lesz nálunk bluetack, de nem árt, ha hoztok magatokkal Ti is!

A munkákat egymás mellé ragasszátok, nem elfedve, eltakarva a másikat!

Az esemény végén, mindenki megcsodálhatja a kész „kép-falat”, majd ki-ki elviheti a saját munkáját, de cserélgethet másokkal is! Írjatok bátran üzeneteket is egymásnak!

A ragasztás végét sípszó jelzi majd, csak úgy, mit a kezdetét!
Kérünk Titeket, ne hozzatok munkákat, amelyek: amiket csupán szöggel, vagy kampóval lehet felakasztani! A fal nem sérülhet!

Politikai, társadalmi kritikát fejeznek ki, jelenítenek meg!

Az eseményről képek készülhetnek, amelyek később megjelenthetnek a médiában!

További információ:
Web: www.wallpeople.org
Facebook: http://www.facebook.com/WallpeopleOfficialPage Twitter: http://twitter.com/Wallpeople
Kontakt:
Szegő Fruzsina – mailto:szego.fruzsina@yahoo.com– +36 30 5949 229
Sajtóanyag + képek:
http://wallpeople.org/en/index.php/download-press-kit-wallpeople-2012/

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr924559638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása