2012.06.04. | pumpa | Szólj hozzá! | üzlet műhely program kiállítás r műhely

FLATLAB PRESENTS: The Newborns

0120601_GLB_0281.jpg

A FLATLAB lakásműhely fél évnyi sikeres működést követően új fejezetet nyit, melynek kezdetét a csapatban lezajló változások, a friss vendégtervezők letelepedése, és a szezonális megújulások jelölik ki. Az állandó tagok között természetszerűleg lezajló csere konzisztens alkotógárdát eredményezett – Abe Han és Laki Eszter csatlakozásával, illetve a kezdetektől jelen lévő Szőke Gergellyel masszív vizuális különítmény sorakozott fel a ruhatervezők mellett.

0120601_GLB_0290.jpg

Abe Han

A vancouveri származású Abe Han az interakció tervezés (interaction design), és a felhasználói élmény tervezés (user experience design) összetett eszköztárával dolgozik, elsősorban magyar és kanadai induló vállalkozásoknak készít mobil, illetve webes alkalmazásokat. A programozói és grafikusi jártasságot egyaránt igénylő terület a számítógépes felületek, applikációk zavartalan működtetését, élményszerű, intuitívan kezelhető technológiák térnyerését biztosítja.

0120601_GLB_0291.jpg

Laki Eszter

Laki Eszter jó pár budapesti szórakoztató egységen rajta hagyta a kézjegyét –számos nagy reményekkel induló hely arculatát, többek között a Doboz, a Platz, vagy a nyitás előtt álló Kolor meghatározó grafikai elemeit köszönhetjük neki. Legyen szó egy komplett étterem arculati összetevőinek következetes, matériákon átívelő összeállításáról, vagy egy kisszériás házilekvár csomagolásterveiről, Eszter ugyanazzal a manuális érzékenységgel, nagyvonalú gesztusokkal közelít. Munkáiban a szabadkezűség, az esetlegességben rejlő esztétikai lehetőségek játsszák a főszerepet.

http://www.behance.net/lakieszti

0120601_GLB_0301.jpg

A ruhatervezői blokk

A FLATLAB új időszámítása többek között az alapjairól újragondolt KNIFF bemutatkozó kollekciójával veszi kezdetét. Az OUT OF BLUE Bordács Andrea határozott visszatérését jelzi, a korábban filmes produkciókban állomásozó tervező figyelme ismét saját márkájára összpontosul. Az OUT OF BLUE a nyár felelős színeivel, az égkékek különböző árnyalataival jelentkezik, a KNIFF-től megszokott anyagelvűséggel, és a kényelmi maximum kutatásával. A légáteresztő, természetes anyagok a viselő bőrét gyengéden fedik, ám a szokatlan szabások folytán olykor radikálisan elemelkednek tőle. A kollekció látomásos kampányképeit az aura fotótörténeti fogalmával bűvészkedő Kóti Réka készítette.

http://www.kniff.hu/

https://www.facebook.com/kniffashion

0120601_GLB_0311.jpg

A MEI KAWA férfikollekciója is új darabokkal frissül, óvatos szezonális átvezetés helyett azonban erőteljes nyári megoldásokat kapunk. Az új szabásvonalakat a gettó-romantika vezette, ám a suhancos ruhatár minden darabját elegáns, váratlan értelmezések írják át. Az emblematikus bomber-dzsekiből így lesz lehelletfinom bomber ing – és mellény, ahogy a vászonanyagokra adaptált rövid mackónadrágok is a külvárosi lét kifordításai.

http://meikawa.com/

https://www.facebook.com/meikawa

0120601_GLB_0309.jpg

Az Urban Legend ruhakészlete az eddigi kollekciók ívén nyáriasítást végez, ám a kerékpározásra berendezkedett öltözékek itt elsősorban nem az időjárást küszöbölik ki. A téli rétegek lehámlanak, a nyár a teljes védelmet jelentő burkok helyett a szabad mozgást, az anyagokkal való közvetlen érintkezést, az élénk színeket hívja elő. Könnyű, impregnált pamutszoknya, variálható lábhosszú nadrág, fényvisszaverő övvel elköthető ruhák idomulnak a nyáresti időjárási viszonyokra, dinnye, türkiz és mustársárga árnyalatok talákoznak a jól variálható szettekben.

http://urbanlegend.cc/

https://www.facebook.com/zsofigereby

0120601_GLB_0305.jpg

A vendégtervezőkről

Absoloot

Az Absoloot nyomdai kivetelzést végző cég érdekessége, hogy pályakezdő tervezők támogatásával rendezi át a nyomdaipari termékek egyhangú piacát. Fiatal grafikusok tervezte füzeteket, papírárukat állítanak elő, melyet rendkívül barátságos áron kínálnak az egyeduralmú noteszek alternatívájaként. Az újrafelhasznált papírokon kívül a porcelán- illetve kerámiafelületek biztosítanak lehetőséget a folyton bővülő tervezői csapat grafikáinak megjelenítésére.

http://www.absoloot.hu/

https://www.facebook.com/absolootart

0120601_GLB_0296.jpg

Kag

Csík Orsolya variálható méretű hátizsákait és oldaltáskáit 2011-ben Moholy-Nagy ösztöndíjjal méltatták, a díjazott táskakollekciót először a FLATLAB-ben árusítja. A teflonbevonatú, nagy szakítószilárdságú vászon, bőr, fém, és pamut együttese a jól nevelt formák kialakítását éppúgy lehetővé teszi, mint a bonyolultabb, alakváltó megoldásokat.

https://www.facebook.com/kagpacks

A frissen berendezkedő vendégtervezők termékeihez az üzlet belsőépítészeti profiljáért felelős Badhabit készített alakítható pakolófelületű posztamenst.

http://badhabitdesign.tumblr.com/

A vendégtervezőként  korábban is jelen lévő Tilka mostanra önálló sztenderdet kapott, az itt bemutatkozó kábelek, lámpák, hosszabbítók, foglalatok, illeve égőkön kívül a teljes termékpaletta megrendelhető a FLATLAB-ben.

http://tilka.hu/

0120601_GLB_0304.jpg

Fotó: Glódi Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr654564911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása