2012.06.20. | pumpa | Szólj hozzá! | program divat pályázat bemutató

Gombold újra!a román fővárosban

IMG_3085 496.JPG

Bemutatkozó körútjának első külföldi állomásaként 2012. június 22-től július 6-ig Bukarestben, a Magyar Kulturális Intézetben látható a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázat anyagából válogatott 18 alkotás.  A kiállítás megnyitója egyben a Kulturális Intézetek Éjszakájának egyik eseménye, melyen várhatóan több ezer kultúrára éhes érdeklődő látja majd a magyar tervezők munkáit.

A Design Terminál - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából, és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Hagyományok Háza, valamint a Népművészeti Egyesületek Szövetségének szakmai együttműködésével – immár második alkalommal írta ki a Gombold újra! pályázatot azzal a céllal, hogy kreatív tehetségeinkre és inspiratív hatású viselettörténeti értékeinkre irányítsa a figyelmet.

A megmérettetés március 31-én nagysikerű, látványos divatbemutatóval zárult a fővárosi Millenárison. Mint ismeretes, a Kortárs öltözék kategória fődíját Farkas Anett ruhakollekciója, illetve a MIMM-alkotópáros, vagyis Hendzsel Ilona és Nagy Móni kiegészítői nyerték. A Design és hagyomány kategóriában pedig Somogyi Alett öltözéke és Vitányi Anna kiegészítője bizonyultak a legjobbnak.

Az esemény iránti érdeklődést jól jellemzi, hogy a divatshow-t mintegy 3000-en tekintették meg a helyszínen, az élő online közvetítést pedig mintegy 4800-an követték figyelemmel. A pályázatot bemutató tévéműsor révén 700 000 emberhez jutott el a fiatal magyar tervezők zajos sikere.A szervezők szándéka azonban az, hogy minél szélesebb körben megismertessék az érdeklődőkkel a tavalyi, illetve az idei Gombold újra!pályaműveit. Ennek érdekében az öltözékekből és kiegészítőkből álló válogatás országjáró körútra indult, mely során elsőként Veszprémben mutatkoztak be a munkák május végén.Most a bukaresti Magyar Kulturális Intézet meghívására, a román fővárosba érkezik az anyag, ahol a június 22-i Kulturális Intézetek Éjszakája eseményeként nyílik meg a tárlat, és egészen július 6-ig látható.

A tervek szerint ebben az évben még több vidéki helyszínen – a veszprémi Utcafesztiválon, Debrecenben a MODEM-ben, majd Balatonfüreden, Pécsett és Tokajban -  is vendégeskedik a Gombold újra! két pályázatából válogatott összeállítás, ősszel pedig Brüsszelben, a Design September keretében, szintén a Magyar Kulturális Intézetben csodálhatják meg a látogatók a fiatal magyar tervezők munkáit.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr594600194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása