2012.07.27. | pumpa | Szólj hozzá! | zene fesztivál program Címkék

Kortárs alkotók az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon

kastely4 forras-SüvegJózsef wikipedia.JPG

A kortárs képzőművészet képviselői is bemutatkoznak július 27. és 29. között az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon. Az Esterházy-kastélyban és az Öreg-tó környékén kézműves bemutatók, borkóstolók, valamint az Edda, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, Halász Judit és utcazenészek koncertjei is várják a látogatókat.

Idén először rendezik meg a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivált a csodás barokk városban július 27. és 29. között. A rendezvényen tizenöt, 35 évesnél fiatalabb, kortárs képzőművész kap bemutatkozási lehetőséget az Esterházy-kastélyban. A kiállítás látogatói megnézhetik Dobó Blanka, Hegyháti Emese, Horváth András, Kammerlohr-Kováts László, Kele Róbert, Keresztes Botond, Kósa Gergely, Máriás István, Mórócz István, Németh Tamás, Szabó Ákos, Szalai Péter, Szentirmai-Joly Zsuzsanna, Sztruhár Zsuzsanna és Varga Eszter Dorottya munkáit. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt művész egy kétszemélyes wellness pihenést kap ajándékba a négycsillagos tatai Kristály Imperial Hotelben superior szobában reggelivel. Az egyik különdíjas alkotó munkáit egy hónapig kiállítják a szállodában, egy másik fiatal alkotó pedig a Funzine jóvoltából kétszemélyes hétvégi pihenésre utazhat el a szigetmonostori Rosinante Fogadóba. A tervek szerint a kezdeményezésnek lesz folytatása is, és havonta-kéthavonta bemutatkozhat majd egy-egy kortárs képzőművész a kastélyban. A háromnapos fesztivál alatt a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A népi iparművészek, fazekasok, szövők, bőrösök is bemutatják portékáikat, a Tatai Kézművesek Szövetsége pedig kézműves foglalkozásokat is tart a családoknak.  A Fehér Csillagok programsorozat részeként a neszmélyi Hilltop Borászat, valamint Mór és Etyek pincészeteinek legfinomabb fehérborait is megkóstolhatják a vendégek.

A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál nagyszínpadán péntektől vasárnapig olyan népszerű előadók adnak koncertet, mint például a Tankcsapda, az Edda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori és a Love Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Kiscsillag, a Lord, az Auróra vagy a Punnany Massif. A gyerekeknek szombaton és vasárnap délelőtt Halász Judit, illetve az Alma zenekar muzsikál. A városban napközben négy kisszínpadon tehetséges utcazenészek lépnek fel számtalan stílusban. Ezek a koncertek ingyenesek, de a fellépőkre pénzadománnyal szavazhat a hallgatóság. Minden muzsikus hazaviheti a produkciója alatt összegyűjtött összeg felét, míg a másik fele egy közös kalapba kerül, ami végül a háromnapos fesztivál győztes utcazenészét illeti meg.

Tata építészetét és kulturális életét az Esterházy-család virágzotta fel, akik igazi művészeti központot varázsoltak az egykori grófság környékére. Az 1930-as években Esterházy Ferenc megnyitotta a nagyközönség előtt az angolkertjét, ahol szabadtéren mutatták be az Operaház előadásait. A család a kor legjobb zenészeit, képzőművészeit és minőségi borait is elvitte a városba, ami az ott élők életminőségét is magasabb szintre emelte. Az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál szervezői 2012-ben ezt az örökségét szeretnék továbbvinni azzal, hogy három napon át minőségi szórakozást nyújtanak valamennyi korosztály számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr374681593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása