2012.12.17. | pumpa | Szólj hozzá! | design vásár bútor

Paq chair - design siker a fa alatt

paq-chair.jpg

Csire Géza „paq chair” névre keresztelt fotelágya világszerte nagy visszhangot keltett idén áprilisban, amikor a BBDM Design Management-tel együttműködve piacra dobták ezt a design terméket. A karácsony közeledtével melegség tölti el a szívünket, mivel a paq chair csupán bő fél év alatt nagy utat járt be: bár több magyar bútortervező ötleteit értékelik nemzetközi versenyeken és kiállításokon, megszületett a recept arra, hogy ezek az ötletek termékként üzleti sikereket is elérhessenek a nemzetközi porondon.

“Paq chair, azaz szivacsmatracból fotelágy egy másfél méteres cipzár segítségével, húsz másodperc leforgása alatt. Pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy egy rendetlen ágyból gyönyörű, cseppformájú fotelt varázsoljunk.”  A termékkel a magyar sajtón kívül számos nemzetközi szaklap és internetes oldal is foglalkozott Japántól Brazíliáig, novemberben pedig a TEDxYouth@Budapest rendezvényén maga a tervező mesélte el, hogy a gyűrött kis matraca hogyan is vált világszerte ismert és elismert termékké.

A paq chair pár hónap alatt bejárta a fél világot: a Budapesti Műszaki Egyetem Odooproject csapatával sikeresen szerepelt Madridban a Solar Decathlon Europe nemzetközi innovációs versenyén, ahol a csapat a Belsőépítészeti Különdíj dicséretében is részesült; a fotelágyat meghívták a 100% Design Szingapúrra kiállítani; a TEDx Los Angeles-i képviselete beválogatta állandó kollekciójába és így lehetővé tette a konferenciák résztvevőinek, hogy paq chair-ből hallgassák az előadásokat; valamint az egyik legnagyobb, az ötmillió aktív vásárlóval rendelkező amerikai Fab.com is belistázta a terméket.

2012. meghozta a sikert a paq chair számára, ám a sikertörténetnek még nincs vége: habár mostanra közel egy tucat országban már rendelkezik a paq chair viszonteladókkal – Európa-szerte és a kontinensen kívül is –, ígéretes tárgyalások folynak arról, hogy a jövő év első felében néhány távolabbi országban meginduljon a paq chair-ek gyártása licensz alapján.

A sikeres dolgok mindig valami új felé mutatnak, túl vannak a szokásoson, a siker első lépése mindig valami újat tanulni, felfedezni, az ismeretlenbe merészkedni. Ezt az utat kezdte el bejárni Csire Géza és a BBDM. Ez az együttműködés két újabb, hasonlóan szokatlan, de szerethető design projektet tervez bemutatni jövőre, hogy 2013. karácsonya is megannyi sikert hozzon a magyar design számára

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr984970166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása