2012.03.21. | pumpa | Szólj hozzá! | film projekt

Készül a Henry Waltz világ első filmje

ORIOLVANDELA_mobile_PRESS2.jpg

Emil Goodman Henry Waltz projektjének első rövidfilmje, az Oriol Vandela május végére készül el. A zenés kísérleti film főhőse az összetört szívű Oriol Vandela, a bolygó legnagyobb szupersztárja, aki utolsó előadására készül a teaserből már ismert Henry Waltz világban. A projekt a címszereplő Oriol Vandela zenészről kapta a nevét, aki emellett hangját és arcát is kölcsönzi a film fő karakterének. Az ötperces rövidfilm készítésében Emil Goodman mellett Menzkie is részt vesz, a zenét Pascal Ayatti szerzi, a forgatókönyvet Varjasi Farkas Csaba írta.

ORIOLVANDELA_city_PRESS3.jpg

Emil Goodman Henry Waltz előzetese tavaly jelent meg az interneten, azóta számos animációs és design blog ajánlotta, nézettsége meghaladta a százezret a videómegosztókon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen frissen végzett 27 éves Goodman - aki évek óta építi Henry Waltz világát, karaktereit és a bolygó szabályrendszerét, - nagy lehetőséget lát abban, hogy irányításával egy teljes csapat dolgozik a filmen: “óriási nagy élmény számomra ennyire profi és tehetséges emberekkel együtt dolgozni, szinte nem is szoktam hazajárni a stúdióból.”

ORIOLS_WIFE_PRESS1.jpg

Az Oriol Vandela rövidfilm a Krez Film és az Umbrella Stúdió koprodukciójával jön létre, saját finanszírozásból. A gyártás februárban kezdődött az Umbrella Stúdióban, Budapesten, a film május végére készül el. Az Oriol Vandela a Henry Waltz transzmédia projekt első rövidfilmjeként jelenik meg, ezt várhatóan majd egy egész estés animációs film követi, melynek fejlesztése már megkezdődött.

"Az Oriol Vandelát egy fajta pre-spin-off-nak tekintjük, azaz a Henry Waltz világából az egyik mellékkarakter történetét mutatjuk be. Ennek gyártásával fel tudunk készülni a Henry Waltz nagyfilm gyártására, aminek forgatókönyvét most fejlesztjük, finanszírozásáról pedig több lehetséges koproducerrel tárgyalunk” - nyilatkozta Kresmery Dániel, a Henry Waltz producere.

"Részünkről az Oriol Vandela projekt nem csak egyedi látványvilága és megragadó története miatt izgalmas, hanem azért is, mert a filmben keverjük az élő felvételeket, a 2D és 3D animációkat, így maga a gyártási technika is újításnak tekinthető az animációs szakmában. Nagyon innovatív, de ugyanakkor nagyon egyszerű megoldásokat dolgoztunk ki, melyek egyszerre eredményeznek hatékony gyártási ütemet és gyönyörűen egyedi látványvilágot.” - mondta el Kázmér Miklós, a film producere, az Umbrella Utómunka Stúdió és Kreatív Műhely társ-ügyvezetője.

Az alkotók áprilisban kiadják a film első előzetesét.

További információ és bejelentkezés a produkció meglátogatására:
Manninger Zsófia
hello@henrywaltz.com
0036205492915

http://www.henrywaltz.com/
http://www.facebook.com/henrywaltz

Henry Waltz visual teaser: http://vimeo.com/25208232
Oriol Vandela werkfilm sorozat: http://vimeo.com/38116924

A Henry Waltz projektről:

Emil Goodman 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakán, diplomamunkájaként készítette el a Henry Waltz világát bemutató két perces vizuális teasert. Goodman élőfelvételek és papírkivágott animáció kombinálásával új technológiát és látványvilágot hozott létre, így alkotva meg egy félkész, mesterséges bolygó klasszikus hősét, Henry Waltz-ot. Ő lesz a főszereplője a várhatóan jövőre, nemzetközi koprodukcióban gyártásba kerülő Henry Waltz nagyfilmnek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr844331035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása