2012.03.22. | pumpa | Szólj hozzá! | pályázat

Pályázat: Let’s Colour 2012

ltsc.jpgMiután 2011-ben világszerte ezrek ragadtak ecsetet sokszáz négyzetméter fakó fal tövében, a Let's Colour Egyesület idén is hadat üzen a szürke közösségi tereknek. Az idei évben tehetséges amatőr vagy profi képzőművészeket várnak a „Designer” pályázatra, melynek tárgya egyéni alkotás tervezése a Millenáris Park C bejáratának falfelületére.

A “Designer” pályázatban maga a festendő alkotás áll a középpontban, s indulóit kizárólag az alkotás alapján versenyeztetik, mindenki ugyanarra a felületre tervezi tehát az alkotást. A helyszín, illetve a falfelület pedig nem más, mint a Millenáris C bejáratának átriumos, közel 250 nm-es falfelülete, amelyen legalább 1 évig megtekinthető lesz majd a nyár folyamán, a győztes által létrehozott alkotás. A “Designer” kategória győztesét nem a nagyközönség, hanem egy zsűri választja majd ki. A részletes pályázati feltételeket a www.letscolour.huoldalon és a kezdeményezés Facebook oldalán (facebook.com/letscolourhu) ismertetik.

A Let's Colour Egyesület azért alakult, hogy emlékeztesse az embereket a színeknek az életünkben betöltött fontos szerepére. Egy jól megválasztott szín nem egyszerűen szép, hanem hangulatot teremt: nyugalmat, vitalitást vagy éppen izgalmat sugároz. Az egyesület küldetése épp ezért az, hogy az embereknek a színek használatával segítsen felfedezni az otthonukban és a közösségi tereikben rejlő potenciált.

A Let’s Colour projekt, a Dulux-szal karöltve ezt a misszióját a világ számos pontján teljesítette már– a festés egyszerű aktusával, a közösségek összefogásával a régit újjá, az elfeledettet színessé varázsolta. A már megvalósult és kiemelkedő projektek közé tartozik az indiai Radzsasztán helyi hagyományokat alapul vevő közösségi kifestése, amely színorgiát teremtett a szürke városból. Egy másik emlékezetes projekt Rio de Janeiro egyik negyedének az újrafestése volt, amelynek eredményeképpen a városrész ma trópusi színekben pompázik. A projekt világhódító útjára indulása (2010. március) óta 20 országban, 100-nál több festési esemény valósult meg, melyek keretében közel 210.000 liter festék került felhasználásra.

Nagy Gergely, a Let's Colour Egyesület alelnöke és szóvivője elmondta: „Színeket és közösségeket teremtünk, ez a küldetésünk. Hatalmas büszkeséget érzünk, amiért annyi embert ragadott meg ez a kezdeményezés 2011-ben. Célunk továbbra is változatlan: színt vinni az emberek életébe. Színessé szeretnénk varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy elhanyagolt, lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. Mi adjuk a festéket és a profi látványt, a pályázók biztosítják a felületet és a közösséget, amely élhetőbbé teszi majd saját környezetét. Felhívjuk a tavaly kiváló pályázattal jelentkezőket, hogy próbálják meg idén is: a színek újra összehozhatnak minket. Tiszta versengést és színes falakat kívánunk mindenkinek!”

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr954332787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása