2012.04.09. | pumpa | Szólj hozzá! | projekt

Magyar tervezők a japán piacon

Válogatott magyar tervezők munkáit gyűjti össze a közelmúltban indult, japán tulajdonú Brandmake. A cél, hogy vállalati arculatok terén minél több közös munka induljon a japán és nemzetközi piacon a magyar tervezők bevonásával.

A különleges együttműködés a létrejöttét a 2008-ban az Activium által kiadott Arculat és identitás c. könyv tette lehetővé. A kiadványban magyar tervezők munkái és magyar cégek arculatai szerepelnek, és mindegyik esettanulmányhoz angol összefoglaló is tartozik. Ez is segítette, hogy a könyv eljutott Japánba, ahol Nishimura Keiji branding director felfigyelt a benne szereplők egyedi munkájára, és fantáziát látott a közös együttműködésben.

„Nagyon sok tervezővel találkoztam és beszélgettem személyesen” - nyilatkozta Nishimura Keiji úr. A beszélgetések és a munkák megtekintése után végül egy kis létszámú csapat jött létre, kilenc tervező került kiválasztásra: Activium, Auth Attila, Balás Benedek, Baráth Dávid, Csordás Zoltán, Graphasel, Jose Simon, Mátai és Végh Kreatív Műhely, Vargha Balázs. A munkáknak a brand-make.com ad helyet, mely kapcsán Barák Péter, az Activium vezetője is bízik abban, hogy ezzel új úton indulhatnak el a magyar tervezők. A magyar-japán együttműködésre már több példa is van gazdasági és kulturális téren, de ilyen szervezett formában, céltudatosan a vállalati arculatokra építve ez az első ilyen kezdeményezés. Remélhetőleg, ezáltal egyre több megrendelés, közös munka jön létre, és a magyar arculattervezők a japán piacon is megmutathatják, hogy mire képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr744373187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása