2012.04.11. | pumpa | Szólj hozzá! | design vásár wamp

WAMP hónap designere: Dombon-a-tanya

locsolo.jpg

Funkcionalitás és újragondoltság – ez jellemzi leginkább az áprilisi hónap designereinek munkáit, akik hagyományos használati tárgyakat értelmeznek újra. A hónap designerének járó extra standon áprilisban a Dombon-a-tanya design műhely várja a WAMP-olókat. Tavaszi-nyári meglepetésként komatálakat hoznak magukkal; ami a legújabb kísérletük eredménye.

A Dombon-a-tanya gondolatisága 

A Dombon-a-tanya egy budapesti design műhely, melynek tervezői - Nagy Anna Nóra és Juhász Anikó - építészeti munkáik mellett tárgyakat terveznek. „Mindennapi kérdésekre keresünk válaszokat olyan tárgyak formájában, melyek alapja a funkcionalitás, a letisztult forma és a maradandóságban rejlő értékek tisztelete.” A név egy régi alföldi mondásból ered, ami arra utal, hogy ha dombon van a tanya, nem éri el az árvíz, és így minden rendben van. Mivel műhelyük a budai hegyek között található, a régi mondás szellemiségben és földrajzi értelemben is rímel rájuk.

Olyan tárgycsoportokat terveznek, melyek mindegyike egy-egy hagyományos, napi tevékenységhez kapcsolódik. Használati tárgyakat, melyeket esetenként, régi magyar szokásokhoz kapcsolódóan értelmeznek újra. Fontos számukra a hagyományok és az értékek tisztelete, ezért tárgyaikkal a letisztult forma és a tiszta funkcionalizmus mellett a maradandóságra hívják fel a figyelmet.

„Törekszünk arra, hogy megmutassuk, hogy mennyi érték lehet egy jól kitalált és elkészített tárgyban, hogy a rutin feladatok is lehetnek kedvesek, elgondolkodtatóak vagy inspirálóak.

Esetünkben a tiszta gondolathoz egy végtelenül tiszta forma társul, mely segít, hogy megtaláljuk azok használatán keresztül a szépséget a mindennapi dolgokban és ez által adhassuk meg a dolgok módját.”

Mesteremberek  

Több kézműves mesterrel is együtt dolgoznak, hosszas utánajárással igyekeznek megtalálni a különböző szakterületek legkiválóbb szakembereit. A munka során sokat tanulnak tőlük, technikai kérdésekben és a megvalósítás lehetőségeit illetően, hozzájuk fordulnak. Az üvegművesüket egy konkrét munka kapcsán kutatták fel, a famunkákat végző fiatalemberrel pedig egy designvásáron ismerkedtek meg. Azóta is sikeresen dolgoznak együtt.

Visszajelzés
A MOME formatervező tanszéke a tavaszi kurzushét alkalmával felkérte őket egy tematikus kurzus megtartására emocionális design témában. Amiért nagyon hálásak. És a külföld is nyitott a magyaros ízeket tartalmazó munkáikra: számos designblogon láthatók a tárgyaik, illetve folyamatban lévő külföldi megrendelések jelzik az érdeklődést.

Idézet róluk
Megmutatja, hogy mennyi érték, gondolat és tudás lehet egy jól kitalált és elkészített tárgyban, hogy a rutin feladatok is lehetnek kedvesek, elgondolkodtatóak vagy inspirálóak. Segít, hogy megtaláljuk a tárgyainkon és azok használatán keresztül a szépséget a mindennapi dolgokban, és ezáltal  ’megadjuk a dolgok módját’.”

Stílblog
 

Legújabb tárgyai

Ünnepekkor különleges meglepetésekkel készülnek és ez idén tavasszal sem lesz másképp: a hagyományos komatál szokásrendszerét újraélesztő és újraértelmező tárgyakat terveztek. A tárgyakat a barátság és az ahhoz fűződő gesztusrendszer ihlette és a hónap designerének járó extra standon lesz látható először a teljes kollekció!

Web

www.dombon-a-tanya.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr374383001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása