2012.05.18. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény üzlet konferencia

A magyarok Bécs felé vennék az irányt

001.jpg

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a Klementz nővérek által szervezett „bécsi” üzleti találkozót Budapesten, mellyel céljuk az Ausztriában élő vagy életvitelük áthelyezését tervező magyar vállalkozók praktikus kérdéseinek megválaszolása volt a jogi tudnivalók és engedélyek, az irodabérlet, a webes megoldások, az ingatlanvásárlás és sajtómegjelenési lehetőségek, valamint a határon átnyúló szolgáltatások gyakorlati kérdéseinek témakörében.

A kivételes felkészültséggel megrendezett, teltházas eseményen kilenc előadó foglalta össze a szomszédos országban tevékenykedni kívánó érdeklődőknek azokat a lényeges tudnivalókat, amelyek elengedhetetlenek a kitelepüléshez és az Ausztriában történő cégalapításhoz.

Klementz Kata és Panni, a LOFFICE Coworking alapítói Bécsben a budapesti irodáikhoz hasonló élhető közösségi munkateret hoztak létre, ahol központi szerepet kap a napi szinten megvalósuló networking. Prezentációjukban bemutatott határon átnyúló mentor programjukkal a magyar vállalkozók és képzőművészek külföldi érvényesülését segítik elő, nagy hangsúlyt fektetve a Bécsbe érkezők felvilágosítására és tájékoztatására.

Szászi Júlia, főszerkesztő bemutatta a szervuszausztria.hu weboldalt, ahol az olvasók magyar nyelven tájékozódhatnak Ausztria gazdasági, kulturális és közéleti híreiről.

Dr. Ujvárosi Veronika a cégalapításról, a különböző cégformákról, valamint a támogatásokról és pályázati lehetőségekről tartott előadást. Felhívta továbbá a közönség figyelmét a gondos tervezés és a szakemberrel történő előzetes konzultáció fontosságára.

Barta Péter, a Webstation alapító tulajdonosa olyan felhő alapú szolgáltatást (mypayflow) mutatott be, amely egy böngésző segítségével teszi lehetővé a számlák kiállítását, iktatását, a céges dokumentumok elérését. A rendszer hatékonyabbá és átláthatóbbá teszi a vállalati folyamatokat, legyen szó mikro- vagy nagyvállalatról.

Dr. Bartal Iván és dr. Fazekas Barna, az Oppenheim munkatársai elmondták, hogyan lehet jogszerűen ügyfeleket szerezni Ausztriában eDM útján és bemutatták az osztrák spam-szabályozást, illetve egy gyakorlati példán keresztül szemléltették az egyes gazdasági tevékenységek kapcsán felmerülő bejelentési és engedélyeztetési kötelezettségeket.

Dr. Berényi Ferenc, az Osztrák Állami Befektetési Ügynökség (Austrian Business Agency) tanácsadója teljes körű felvilágosítást adott arról, hogy mely szervezetek segítik az újonnan érkezőket. Beszélt az adófegyelemről és a munkvállalók balesetbiztosításával kapcsolatos tudnivalókról, valamint a bécsiek megbízható fizetési szokásairól. Mindemellett diagramok segítségével szemléltette, hogy Ausztria Magyarország harmadik legfontosabb export piaca és azt is megtudhattuk, hogy nagyobb export forgalmat bonyolítunk Ausztriával, mint az amerikai és az orosz piaccal együttvéve.

Az eseményt Nagy Zoltán, a Bécsi Ingatlanok szakértője zárta, aki részletes tájékoztatást adott a Bécsben megvásárolható és bérelhető ingatlanok aktuális piaci árairól, bérleti szerződéseiről, bemutatta az egyes földhivatali dokumentumokat, bérleti- és hitelszerződéseket, rámutatott a tulajdonszerzési lehetőségekre és akadályokra. Azt is elmondta, hogy a 2011-ben készült Mercer-felmérés értelmében Bécs harmadik alkalommal kapta meg a világ legmagasabb életszínvonalú városa címet.

Az üzleti találkozót kapcsolatépítő esemény követte finom borok és harapnivalók kíséretében, amely során oldott hangulatban üzleti kapcsolatok és barátságok születtek, névjegyek cseréltek gazdát és új lehetőségek nyíltak meg Bécs felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr424524063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő