2012.06.06. | pumpa | Szólj hozzá! | divat flatlab

KNIFF – OUT OF BLUE kollekció

f03.jpg

Az alapító tagok márkáinak inkubátoraként működő FLATLAB június elsejétől egy újjászületett KNIFF-et üdvözöl a csapatban. A megújulás központi motívuma a napokban bemutatkozó OUT OF BLUE kollekció, illetve az a komplett arculati átszabás, amely Szőke Gergely vezényletével zajlott le. A korábban nagy költségvetésű filmes produkciókban állomásozó tervező figyelme újra saját márkája felé fordul, így a tavasz-nyári cezúrára ütemezve egy teljes megújulást jelző kollekcióval jelentkezik.

f01.jpg

Az OUT OF BLUE a nyár mindenütt jelenlévő színeiből, az égkék árnyalataiból bomlik ki, az előszeretettel használt fátyolos, forró vagy épp jótékonyan beborító kékek a hordható levegő érzetét keltik. A légies hatás nem pusztán a megjelenésben hangsúlyos – minden egyes darabot a bőrünkkel együtt élő, lélegző anyag határoz meg.

A természetes anyaghasználat a KNIFF központi gondolata – a vászonból, pamutból, illetve viszkózból készülő ruhák az emberi bőrrel való érintkezés során mutatják meg igazi karakterük. Ez a designfilozófia a rendeltetés szerint működő, diszkrét, szinte észrevehetetlen alkotóelemeket tartja a struktúra éltető erejének, ahogy a bőrünkön viselt anyag anélkül lesz állandó társunk, hogy külön figyelmet fordítanánk rá.

Az anyagok nyújtotta láthatatlan szolgálatot a KNIFF szabásvonalakban hozza vissza – a készséges matériák bonyolult, szoborszerű kialakításban válnak a viselő kiterjesztésévé.

f02.jpg

A ruhák szerkesztési elve a sűrű hajtásokkal, bő anyagráhagyásokkal megrajzolt sziluett, melyek egy része pofonegyszerűen alakítható. Így nem törvényszerűen alakkövetőek, de egy-egy pertli szigorúbb ráhúzásával feszes, nőies formák állíthatók elő. A szabadon mozgó ráncok, a beejtett anyagtömegek könnyen fixálhatóak, az elmászó, bőséges drapéria így jól nevelt, geometrikus keretbe rendezhető.

A márka teljes arculati átalakítását, a különböző grafikai elemek kidolgozását a tervező instrukciói alapján Szőke Gergely végezte, megidézve ezzel a Wiener Werkstätte szellemiségét.

A kollekció látomásos kampányképeit, és az arra felelő lookbook-ot az aura fotótörténeti fogalmával bűvészkedő Kóti Réka készítette. A kizárólag analóg technikával dolgozó alkotó az OUT OF BLUE sorozatain egy orosz Lubitelt és egy Golden Half kamerát állított a klasszikus képkészítési eljárások szolgálatába.

A kollekcióról készült képek a ruhákkal együtt a FLATLAB lakásműhelyben megtekinthetőek.

http://www.facebook.com/flatlab

http://www.flatlab.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr554569545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása