2012.03.14. | pumpa | Szólj hozzá! | iskola képzés

Indul a design nyelviskola

nyelviskola_web_front.jpg

DESIGN NYELVISKOLA > hogyan hozzunk létre sikeres kreatív projekteket a közös nyelv megalkotásával?

mi [: > t, ~ért (–ne)] A design nyelviskola program célja, hogy a tervezõi tudást igénylő feladatok szereplőinek – alkotók, szakemberek, beruházók és felhasználók – bevonásával közös nyelvet alakítson ki, s ezáltal összekösse a kreatív területeken dolgozó szakembereket és az üzleti élet szereplőit. Ez a közös nyelv a hatékonyabb munkavégzés és a sikeres projektek záloga. A design nyelviskola hallgatói az együtt dolgozás, a közösstratégia alkotás, valamint valódi fejlesztési projektekben történő részvétel által sajátíthatják el a designtudatos gondolkodásmódot.

ki [: ~csoda, ~nek] Neked is érdekes lehet, ha kreatív, építész, designer, vizuális kommunikáció, művész területen, vagy ha megbízóként, piaci szakemberként tervezőkkel dolgozol. Kreatív foglalkozásainkra várunk ezen kívül fiatalokat és privát, nem szakmai érdeklődőket egyaránt.

oktatóink: piaci, tervezési, innovációs és kommunikációs területek szakamberei

> designtudatos gondolkodás, kreativitás, innováció

NEW HOME > értsd meg a teret! hozz létre a piacon is működő termékeket! gondolkozz csapatban!

mi [:~t, ~ért] Személyes életünk, munkánk, időbeosztásunk, elvárásaink, közösségeink, hogyan befolyásolják életünk tereit, vagy megfordítva, milyen szempontok alapján formálhatjuk, alakíthatjuk a környezetünket úgy, hogy az megfeleljen jelen korunk kihívásainak? – ezekre a kérdésekre keres és ad válaszokat a defo New Home Programja. A kurzus célja, hogy a résztvevők preferenciái, tapasztalatai alapján közösen meghatározzuk mi az otthonos, mit várunk azoktól a terektől, ahol dolgozunk, tanulunk, pihenünk, játszunk, főzünk és szórakozunk, hogy ezután lefordítsuk azt térszervezési, tárgyalkotási és design elvekre, amit aztán a defo code projekt keretei között ki is próbálunk.

ki [: ~csoda, ~nek] Minden olyan érdeklődőt várunk, aki a térszervezés, design, vizuális kommunikáció, marketing, sales és gyártás területén átfogó szemlélet és értelmezés alapján szeretne dolgozni. A program a kreatív szakmák és a piaci szolgáltatások képviselői számára is egyaránt személyre szabott fejlődési lehetőséget biztosít.

identitás, életmód, designstratégia, design és környezet, flexibilis terek, otthonos tér, gyógyító tér, hely pszichológiája, termékfejlesztés, marketing, kommunikáció, design energia természet

> Szakmai vezetõ: Fónagy Dóra építész

DIGITAL PAPER >beszélsz vizuális nyelven?

mi [:~t, ~ért] Vizuális kommunikáció, kreatív workshop és kurzus a poszt digitális világban. A kurzus célja, hogy a résztvevők eredeti érdeklõdését figyelembe véve és arra alapozva új összefüggésekre és irányokra hívja fel a figyelmet.

ki [: ~csoda, ~nek] Minden olyan szakmai érdeklődőt várunk, aki kreatív területen vagy kreatívokkal dolgozik, vagy szeretne a saját szakterületén kreatív megoldásokat alkalmazni. A prezentáció, folyamat és adatvizualizáció a gazdasági, HR, marketing, sales és management területeken dolgozók mindennapi munkáját teheti hatékonyabbá. Az átfogó designtudatos szemléletre építő Digital Paper program a megrendelõknek, desing management és account munkakörben dolgozók számára jelenthet fontos szakmai elõrelépést. De várunk kreatívokat, tervezőket, grafikusokat, építészeket, belsőépitészeket, textil és tárgytervezés területein dolgozó szakembereket is, akik a rokonszakmák megközelítéseinek segítségével kívánják magukat továbbfejleszteni.

posztdigitális, állókép, mozgókép, hang, jel, könyv, web, adatvizualizáció, mozgóképes hangszerkesztés, information is beautiful, story board, dramaturgia, ritmus, open source kultúra, kollázs, képmanipuláció

> Szakmai vezetõ: Puklus Péter, Ember Sári, fotósok

MŰTEREM > kreativitást előhívó feladatok!

mi [:~t, ~ért] Művészetpedagógia kísérleteket felhasználva a bennünk rejlő kreativitást előhívó feladatokat végzünk a résztvevõkkel együtt, és olyan képalkotási módszereket mutatunk meg, melyek betekintést nyújtanak a műtermi, képzőművészeti gyakorlatba. A rajzolás és a különböző vizuális technikák beindítják kreativitásunk. A meditatív figyelemre épített feladatsorok eredménye az alkotás maga, a jelen pillanat megélése. A kurzus célja, hogy az itt elsajátított módszerek segítségével a hallgatók a professzionális életükben is megtanulják és merjék alkalmazni ezt a fajta kreatív működésmódot, s ezáltal váljanak igazán innovatívvá.

ki [: ~csoda, ~nek] Várunk 12-éves kortól minden érdeklődőt, szakembereket és nem szakembereket egyaránt. Semmiféle előzetes felkészültség nem szükséges, olyanoknak ajánlott, akik nyitottak az új ismeretekre és a csoportmunkára.

műterem, művészetpedagógia, kreativitás, workshop, alkotás

> Szakmai vezetõ: Korodi Luca, Haász Katalin, Gajzágó Donáta képzőművészek

Kapcsolat:

szakmai információ: Fónagy Dóra /+36 70 310 5331 / fonagy@designfocus.hu

általános információ: Hets Péter, asszisztens / +36 70 316 6319hets@designfocus.hu

Jelentkezz most!

defolabor.com, facebok.com/defolabor

Nézd meg, mi ez: http://youtu.be/53dRmve6Kf0

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr254316569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása