2012.06.25. | pumpa | Szólj hozzá! | design bemutató

Mlamp: BLACK & WHITE COUNTRYSIDE

01_1.jpg

Az Mlamp évente kétszer bemutat egy adott téma köré tervezett exkluzív kollekciót. Rendhagyó módon az Mlamp Exclusive 4. nem kifejezetten egy (vagy több) tervező munkájára reflektál, hanem ezúttal az Mlamp designere egy sokkal szerteágazóbb és nagyobb múlttal rendelkező közegből merített ihletet. Fatér Mária a magyar népművészet jellegzetes formáit és motívumait használta fel az Mlamp legújabb exkluzív kollekciójához – és mindezt fekete-fehérben.

02.jpg

A népművészet azokból az alkotásokból áll, amelyeket a nép a maga szükségletére hozott létre saját hagyományai alapján, a díszítőelemek, formák évszázadok óta szinte azonosak. Az irányzat a 70-es, 80-as években élte aranykorát, ebben az időszakban ismét visszakerült a köztudatba, a népművészeti tárgyak megtalálhatóak voltak a legtöbb lakásban. Az Mlamp showroom & workshop-ban ünnepélyes keretek között bemutatott kollekció mindegyik darabjára jellemző az urbánus és népi stílus keveredése, aminek köszönhetően ezúttal is az Mlamp-től megszokott eklektikus, modern, re-design lámpák születtek.

„Az Mlamp exkluzív kollekcióinak elkészítése mindig nagy kihívást jelent a számomra, és ez az időszak mindig nagyon izgalmas időszak az Mlamp életében.” – mondta Fatér Mária, az Mlamp vezető designere. „Az eddig megszokott, és az Mlamp-re oly jellemző színes, festett mintás porcelánok helyett a kerámiákhoz és az agyagedényekhez nyúltam a tervezés és kivitelezés során, aminek következtében egy színeiben és formáiban is újszerű kollekció született. Igazán élvezetes volt elkészíteni a kollekció darabjait és biztos vagyok benne, hogy a vásárlók körében is nagy sikert arat majd.”

A közelmúltban csatlakozott az Mlamp csapatához Keresztes Felícia, akinek lámpaernyői és függőlámpái a most bemutatott exkluzív kollekcióban debütálnak a nyilvánosság előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr834609887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása