2012.02.08. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény pályázat

Danube Flow: civil összefogás és kreatív pályázat a Dunáért

danube.jpg

Több hónapos programsorozattal népszerűsítik idén a Dunát és környezetét civil szervezetek és alkotócsoportok. A Danube Flow nevű kezdeményezés célja, hogy szórakoztatva mutassa be a Duna értékeit, és tavasztól őszig vidám akciókkal, élményekkel csábítsa az embereket a folyópartra. A szervezők egymillió forint összdíjazású pályázatot írtak ki, amelyre kreatív projektötleteket várnak.

A Duna több millió ember életének a része, hiszen isszuk a vizét, használjuk az energiáját és közlekedünk rajta. A többség ezt természetesnek veszi, de azt hajlamos elfelejteni, hogy ez a folyó Magyarország és Európa egyik legnagyobb természeti kincse, a Duna-part pedig a kikapcsolódás, a sport és családi programok helyszíne is lehet.

-A VaLyo (Város és a Folyó) Csoport tavaly nyáron építette ki a Duna Tanösvény nevű, újszerű séta- és kerékpáros túraútvonalat a budapesti belvárosban. Nagy sikert arattak a fiatal művészek információs táblái és a STÉG nevű közösségi tér, ahol őszig különböző ingyenes programokat is tartottak. Ezen a projekten kívül az átlagemberek szinte csak a Nemzetközi Duna Napon kerülhettek közelebbi kapcsolatba a folyóval, amelynek a szervezésében évek óta részt veszünk. A Danube Flow kezdeményezés célja, hogy több hónapon keresztül, egészen pontosan március 22-től szeptember 30-ig adjon élményeket az embereknek, valamint összefogja és anyagilag is segítse a Dunával foglalkozó civil szervezeteket, hogy megvalósíthassák az elképzeléseiket - mondta Kobrizsa Ádám, a projektet koordináló Mindspace Nonprofit Kft. vezetője.

A Danube Flow résztvevői nyílt pályázatot hirdettek, amelyre kreatív projektötleteket várnak. A jelentkezők javasolhatnak közösségi és családi programokat, vidám akciókat a folyópartra, forgathatnak klipet a Dunáról, tervezhetnek művészeti, köztéri alkotást, ruhakölteményt, mobil alkalmazást, Facebook játékot, installációt vagy akár egy Dunára írt operát is. A fantázia szabadon szárnyalhat, az egyetlen feltétel, hogy az ötlet középpontjában a Duna és környezete szerepeljen. Az egyéni jelentkezők, csoportok és szervezetek 2012. március 7-ig küldhetik be az elképzeléseiket. A pályázat összdíjazása egymillió forint, amiből a tervek szerint négy nyertest jutalmaznak. Az eredményhirdetés március 21-én, a Víz Világnapja előestéjén lesz.

Az érdeklődők személyesen is feltehetik kérdéseiket és további részleteket hallatnak a Danube Flow kezdeményezésről február 8-án és 29-én 19 órától Budapesten az Impro Kreatív Töltőállomáson (VII., Ó utca 4.)

Részletek és pályázati kiírás:

http://danubeflow.eu

http://mindspace.hu

 

Bővebb információ:

Nagy Szabolcs

sajtóreferens   

Tel: 20/979-1071       

E-mail: nagy.szabolcs@prgarden.hu    

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr794079229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása