2012.03.21. | pumpa | Szólj hozzá! | pályázat workshop

YCC 2012 - művészeti workshop egyetemistáknak és főiskolásoknak

YCC_workshop_zarobeszelgetes.jpg

A filmkészítés, a fotózás, a divattervezés és a szitanyomás kulisszatitkaiba avatták be a YCC 2012 művészeti verseny résztvevőit a több helyszínen rendezett két napos workshopon. A páratlan nemzetközi lehetőségeket nyújtó megmérettetés utólsó pillanatait használhatják ki a felsőoktatási hallgatók a pályamunkák elkészítésére.

YCC_GRAFIKA_workshop.jpg

E két napos workshop eseményein új szakmai tapasztalatokkal gazdagodtak a fiatal művészek és tervezők. A Magyarországon egyedülálló támogatási rendszerrel és szakmai felkészültséggel rendelkező művészeti megmérettés utolsó szakmai rendezvényén vettek részt a versenyre nevező hallgatók. Március végéig fejezhetik be munkáikat a nemzetközi pályázat résztvevői, amely az utolsó pillanatig nyitva áll a jelentkezők előtt, így a későn csatlakozók is leadhatják pályamunkáikat április 2-ig.

YCC_2012.jpg

Szabó Simon, filmrendező nem mindennapi szakmai előadása folyamán rávilágított a fimkészítésben rejlő ellentétekre, mint lehetőségre. A hallgatóság elé tárta, hogyan lehet kisköltségvetésű forgatással óriási nézettséget elérni, valamint, hogy mitől sikeres egy vírus videó.

Perness Norbert, fotóművész bemutatta a különféle képalkotási technikák gyakorlati megvalósítását, valamint a komponált fotó jelentőségét, tervezését és kivitelezési folyamatát. Beszélt a digitális fényképészet hatásairól, amely bár a szakma határainak elmosódását vonta magával a profik és a lelkes amatőrök között, mégis lehetőségként és pozitívumként tüntette fel ezt a jelenséget előadásában, hiszen a profik tehetsége és felkészültsége könnyebben talál utat magának a látható színvonalbeli különbségek miatt, valamint az említett, komponált fotó lehetőségéből, komplexitásából adódóan.

Csergő Noémi, divattervező showroomjában újragondolt autóstáskákat készítettek a jövő divattervezői, miközben kölönböző anyagok használatát sajátították el. Megtudhatták, mennyire összetett szakmát választottak, illetve hogyan lehet pályakezdőként megtenni az első lépéseket, és milyen kihívásokat tartogatnak a vállalati megrendelők.

Nagy László, grafikus bevezette a fiatalokat a szitanyomás rejtelmeibe, és segítségére volt a résztvevőknek a Printa Műhelyben, hogy mindenki saját kezűleg készíthesse el saját szitalenyomatát. Megtudhatták a jelenlévők, hogy mitől nyomható egy szita terv és mely esetekben megvalósíthatatlan kézi eljárással. Emellett felismerhették a színek használatának egyszerűségében rejlő végtelen lehetőségeket.

A művészeti versenyre 15 felsőoktatási intézmény hallgatói a pályamunkák leadási határidejéig nevezhetnek, akár több kategórában is egyszerre (divat, film, fotó, grafika).

Napi hírek: www.facebook.com/ycchungary

Általános információ: www.ycc-hungary.info  

A pályázat szakmai tanácsadója, kreatív programalkotója és szervezője a Colorblind.

A bejegyzés trackback címe:

https://dpspecial.blog.hu/api/trackback/id/tr894331006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Címkék

ajánló (1) akció (1) arculat (2) art (3) bamutató (1) bemutató (7) beton (2) bkf (1) bringa (1) buli (1) bútor (2) cég (1) Címkék (3) csomagolás (4) design (34) design 7 (1) design hét (1) díj (4) divat (21) előadás (4) építészet (5) esemény (20) fesztivál (6) film (4) flatlab (1) fotó (5) gasztro (3) grafika (1) hadik (1) ikea (1) iskola (10) kampány (1) képzés (5) képzőművészet (6) kiállítás (25) konferencia (5) krea (3) kreatív (1) lakberendezés (1) LOFFICE (1) magazin (8) maiManó (1) megnyitó (5) mome (8) műhely (4) művészet (1) otthon (1) pályázat (33) Panyi Zsuzsi (1) printa (2) program (23) projekt (8) r műhely (1) szatyor (1) tábor (1) tanfolyam (2) tech (1) termék (1) urbanisztika (1) üzlet (10) vásár (16) wamp (9) web (3) werk (4) werk akadémia (1) workshop (3) worksop (1) zene (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása